Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

Új szelek szárnyán 
Új szelek szárnyánNapjaink oly gyakran használt kifejezései mint az innováció, kreativitás, vagy immár a duális képzés fogalmai az oktatás minden területén szinte mindennapossá vált jelenségekké váltak.
Az elmélet síkján. De működik e a gyakorlatban ?
Erre tett és tesz kísérletet az új tanévtől a dunaszerdahelyi Szabó Gyula 1. szám alatt működő Építészeti Szakközépiskola frissen megnyílt és akkreditált négyéves tanulmányi szaka a műszaki líceum. A kor gyakorlatias elvárásainak megfelelően ez a szakirányzat olyan képességeket fejleszt és korszerű alapismereteket, tudásanyagot közvetít, amely lehetőséget teremt a további főiskolai, vagy egyetemi tanulmányok folytatásához az egyes hazai, vagy akár külföldi műszaki és építészeti szakterületek szakmáiban. Diákjaink megismerkedhetnek a számítógépes tervezés alapjaival, olyan ismert és a szakmában elvárt rajzolóprogramok mint pl. az Autocad program elsajátításával, valamint későbbiek folyamán pedig a nagyon is progresszív és egyre aktuálisabb háromdimenziós látványtervek elkészítésével, amelyek segítségével szinte „ életre“ kelnek a megtervezett épületek és akár azok környezete is. Természetesen ebben a többpólusú folyamatban a felkészült tanári gárda mellett a legfontosabb „ építőelem“ a motivált légkörben dolgozó diák – a jövő nemzedékének szakembere. Intézményünk mindenkori mottója is ezt célozza meg, hogy : „ az igazán sikeres emberek azt mondják, hogy csak akkor érhetünk el szakterületünkön kiemelkedőt, ha azt a mindennapokban is örömmel végezzük“.
A műszaki líceum tanulmányi szakkal kapcsolatos érdekességeket a dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola hivatalos web- és facebook oldalán olvashatnak az érdeklődők (www.sosstavds.sk, Facebook / Építészeti Szakközépiskola Dunaszerdahely). További tájékoztatást személyesen, telefonon vagy elektronikus levélben adunk. Cím: Szabó Gyula 1, 929 01 Dunaszerdahely, tel.: 031/5526741, 031/5905611, 031/5905622, e-mail: sosstavds@zupa-tt.sk 
Kapcsolódó képgaléria: Műszaki líceum
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::