suli.sk - Miértek, és célok!  
 
 
Általános információk

Ez a rendszer a szlovákiai magyar oktatási intézményeknek és az iskolák mellett működő szülői alapszervezeteknek szánt internetes hírportál. Soha nem volt rá annyira szükség, mint manapság, amikor a magyar iskoláknak és a helyi alapszervezeteknek nincs igazi fóruma, miközben létjogosultságukat napról napra megkérdőjelezik. Dicséretesek azok a portálok, amelyek megpróbálják ezt a hiányt pótolni, de közvetett módon informálnak csupán, nem tudnak időszerűek lenni. A mai zavaros politikai helyzetben szükség van a tájékozottságra. Kapcsolatban kell lennünk egymással és segítenünk kell egymásnak. Szükséges ez erkölcsi és szakmai téren egyaránt. Ez a regisztáció és a rendszer is a SZMSZSZ -nek köszönhetően ingyenes a 2010/2011es évben...

A suli.sk oldalain bemutatkozási lehetőséget kapnak a települések óvodái, alapiskolái, középiskolái, egyetemei, de az intézmények mellett működő szülői szövetségek alapszervezetei is. Folyamatosan tájékoztathatnak iskolájuk, alapszervezetük életének eseményeiről.

A suli.sk hírei nemcsak az iskolákról szóló híreket tartalmazzák, hanem partnereink /pl. a SZMSZSZ, a PPA,a SZMPSZ központi irodájának felhívásait, pályázati kiírásokat/ hasznos információit is.

Szakmai szempontból lényeges, hogy felkerüljenek a rendszerbe módszertani ismeretek, tantervek, jól bevált tanítási-tanulási tapasztalatok, belépjenek és megszólaljanak a pedagógia ismert és elismert képviselői éppúgy, mint a fiatal pályakezdők, az álláskeresők, de a tehetséges diákok is.

Statisztikai adatok feldolgozásával is tud foglalkozni a rendszer, elősegítve ezzel a távlati tervezéseket /pl. elsősök beiratkozása, monitor-eredmények, versenyeredmények stb./.

A cél az, hogy az iskolák és a szervezetek kinyíljanak egymás előtt, ne falak, hidak legyenek közöttünk, amelyek összekötik az iskolákat egymással és a szülőkkel.

Hiszünk abban, hogy a közösség leghatékonyabban a közösen átélt tevékenységeken keresztül fejleszthető. Iskolai internetes rendszerünk feladata, hogy az iskolák, tanárok, szülők, gyermekek együttműködve olyan légkört teremthessenek, olyan közösséget alkothassanak, amely elősegíti mindannyiunk harmonikus fejlődését, szocializációját. A kommunikációhiány, a nemtörődömség ebben a mai társadalomban mély űrt hoz létre, amely azonban nem áthidalhatatlan szakadék , csak egy karnyújtás kell egymás felé. A SULI.SK azért jött létre , hogy ezt a lehetőséget megadja, sőt lehetőséget adjon más információk publikálására , terjesztésére és fogadására.

A SULI.SK iskolai hírportál fejlesztői csapata nevében kívánom, hogy összefogásunk megszülethessen!
 
Katona Tamás
Tel.: 0908 758 333
Jónás Péter
Tel.: 0918 672 425
E-mail: info@suli.sk  | Skype: suli.sk
Éljenek a lehetőséggel és kapcsolódjanak be rendszerünkbe!

Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::