Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

Új szakok az Építészeti Szakközépiskolában Dunaszerdahelyen 
Új szakok az Építészeti Szakközépiskolában DunaszerdahelyenMűszaki líceum

A műszaki líceum 3918 M négyéves érettségi vizsgával végződő tanulmányi szakot azon diákok számára indítjuk el, akik érdeklődnek a természettudományok, a műszaki, építészeti és közgazdasági tudományok iránt.

A négyéves tanulmányi program elsősorban a szaktárgyi – építészeti és műszaki tantárgyakra valamint a megfelelő szakismeretek elsajátítására épül, amely természetesen az általános műveltséget nyújtó és sikeres érettségi vizsgákhoz elengedhetetlen tantárgyakkal egészül ki. A szakismeretek elsajátítására elsősorban az építészeti és műszaki tantárgyak, valamint a közgazdaságtan és az informatika szolgálnak. Az általános műveltségű tantárgyak közül a tanulmányi program szerves részét alkotják a fizika, a matematika, a szlovák és a magyar nyelv, valamint az idegen nyelvek (angol, német). Az alapok elsajátítása az első évfolyamban valósul meg. A következő három évfolyamban a tanterv lehetővé teszi, hogy a diákok kellő mértékben megismerhessék az európai normáknak és a legújabb irányzatoknak megfelelő technológiákat tervezői projekteket, műszaki rajzokat, a környezetkímélő és az újrahasznosítható anyagok felhasználását valamint átültetését az építőipari gyakorlatba.

A műszaki líceum abszolvensei az érettségi vizsgán kívül teljes, szakosított középiskolai végzettséget szereznek, amely kellőképpen felkészíti őket az építészeti és műszaki egyetemi tanulmányok elkezdéséhez.

Kertész, virágkötő és dekoratőr szak

A négyéves érettségi vizsgával valamint szakmai záróvizsgával végződő kertész, virágkötő és dekoratőr 4211M17-es számú tanulmányi szakot azon diákok – lányok és fiúk számára indítjuk, akik érdeklődnek a virágkötészet, florisztika, kertépítészet valamint látványtervezési és dekorációs munkák illetve szolgáltatásnyújtások iránt.

A tanulmányi program az általános műveltséget nyújtó tantárgyak közül az idegen nyelvek (angol, német), a biológia és a kémia oktatására épül. A szakismeretek elsajátítására a közgazdaságtan, a virágtermesztés és dísznövénykertészet, valamint az informatika szolgálnak. A négyéves tanulmányi program tanterve alapján a diákok megismerkednek a kertépítés és a dísznövénykertészet alapjaival és módszereivel, az esküvői, az ünnepi, a kegyeleti virágdíszek és látványtervek elkészítésével, a belső és külső terek tartós és alkalmi növénydíszítésének megoldásaival, a virágdíszek elszállításának, fenntartásának és ápolásának módjaival és technikáival, valamint az árkalkulációk elkészítésének elveivel és menetével. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::