Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

Ismét felszáll a Felvidéki Páva 
Ismét felszáll a Felvidéki Páva

Felvidéki Páva Gála Nagymegyeren az Ifjú Szivek Táncszínház közreműködésével

2013. május 4-én 18,45-kor kerül sor az immár harmadik alkalommal megrendezésre kerülő Páva Gálára az Ifjú Szivek Táncszínház közreműködésével. A Corvin Mátyás napok keretén belül szervezett előadás a nagymegyeri promenádén lesz látható.

Az országos turné Páva Gála rendezvénysorozat célja elsősorban bemutatni azokat a tehetséges fiatal művészeinket, akik a Fölszállott a páva 2012 népzenei vetélkedőn bejutottak a 48 legjobb előadó közé és sikeres előadásaikkal méltóan képviselték a felvidéki kultúrát, tovább ápolják a hagyományt és nemzetünk kulturális örökségét. Ők Benko Fruzsina Borbála, Botló Enikő, Botló Ákos, Csiba Júlia, Juhász Bence Zsombor, Hégli Máté és a kategóriagyőztes Parapács zenekar.

A rendezvénysorozat főszervezőjének, a PRO TRADITIONE Zsigárd társulásnak az egyik feladata a tehetséggondozás. Ezért szeretnék, ha fiatal művészeinket a Felvidéki Páva Gála rendezvényei keretén belül megismerné a felvidéki közönség, különösen azokban a régiókban, ahonnan származnak.

Ehhez a nemes célhoz társult az Ifjú Szivek Táncszínház is. Így született meg az a gálaműsor Hégli Dusan rendezésében, melynek eddigi előadásai Pozsonyban és Komáromban fergeteges sikert arattak.

A szervezők ezennel köszönik a rendezvényszervezők és támogatók önzetlen segítségét, elsősorban az OTP Bank-nak a Felvidéki Páva Gála főtámogatójának, melynek segítsége nélkül a sorozat nem jöhetett volna létre.

Több információt a Felvidéki Páva Gáláról ezen a linken lehet megtalálni: http://www.imaster.sk/pavagala

Az országos turné helyszínei:

• Nagymegyer május 4. 2013
• Zsigárd augusztus 2. 2013
• Zselíz szeptember 13.-14. 2013
• Farkasd október 6. 2013
• Pozsony november 12. 2013
• Tornalja november 15. 2013

 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::