Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
A suli.sk portál hírei

REGISZTRÁCIÓS Felhívás ! Suli.sk ver.2 
REGISZTRÁCIÓS Felhívás ! Suli.sk ver.2Szeretnénk intézményüknek,szervezetüknek bemutatni és figyelmébe ajánlani a suli.sk internetes rendszert. Ez a rendszer a szlovákiai magyar oktatási intézményeknek és az iskolák mellett működő szülői alapszervezeteknek szánt internetes hírportál. Soha nem volt rá annyira szükség, mint manapság, amikor a magyar iskoláknak és a helyi alapszervezeteknek nincs igazi fóruma, miközben létjogosultságukat napról napra megkérdőjelezik. Dicséretesek azok a portálok, amelyek megpróbálják ezt a hiányt pótolni, de közvetett módon informálnak csupán, nem tudnak időszerűek lenni. A mai zavaros politikai helyzetben szükség van a tájékozottságra. Kapcsolatban kell lennünk egymással és segítenünk kell egymásnak. Szükséges ez erkölcsi és szakmai téren egyaránt. Ez a regisztáció és a rendszer is a SZMSZSZ -nek köszönhetően ingyenes a 2010-es évben....

A suli.sk oldalain bemutatkozási lehetőséget kapnak a települések óvodái, alapiskolái, középsikolái, egyetemei, de az intézmények mellett működő szülői szövetségek alapszervezetei is. Folyamatosan tájékoztathatnak iskolájuk, alapszervezetük életének eseményeiről. A második generációt április hónapban indítjuk útjára , ezért is fontos az, hogy a regisztrációval mihamarabb éljenek az egyes intézmények.

A regisztrációt a suli.sk béta verzióján lehet megtenni, a regisztráció gombra, vagy a következő linkre kattintva: http://www.suli.sk/register/?lap=11

Amennyiben ezzel a feladattal bennünket kívánnak megbízni, úgy kérjük küldjék el a mellékelt word dokumentum kitöltött változatát az info@suli.sk címre

A suli.sk hírei nemcsak az iskolákról szóló híreket tartalmazzák, hanem partnereink /pl. a SZMSZSZ, a SZMPSZ központi irodájának felhívásait, pályázati kiírásokat/ hasznos információit is.

Szakmai szempontból lényeges, hogy felkerüljenek a rendszerbe módszertani ismeretek, tantervek, jól bevált tanítási-tanulási tapasztalatok, belépjenek és megszólaljanak a pedagógia ismert és elismert képviselői éppúgy , mint a fiatal pályakezdők, az álláskeresők, de a tehetséges diákok is.

Statisztikai adatok feldolgozásával is tud foglalkozni a rendszer, elősegítve ezzel a távlati tervezéseket /pl. elsősök beiratkozása, monitor-eredmények, versenyeredmények stb./.

Életpálya-program segítségével a diák karrierje nyomon követhető az alapiskolától az egyetemig, sőt azon túl is. Ez felhasználható adatokat szolgáltat majd a magyar iskolák létjogosultságának bizonyításához.

A cél az, hogy az iskolák és a szervezetek kinyíljanak egymás előtt, ne falak, hidak legyenek közöttünk, amelyek összekötik az iskolákat egymással és a szülőkkel.

A Szlovákiai Magyar Szülők Szövetségének, valamint a SzMPSZ és a PPA vezetőivel folytatott megbeszélések alapján a www.suli.sk internetes rendszeren az iskolák mellett működő szülői szövetségek alapszervezetei is regisztrálhatják saját szervezetüket, s egyben saját iskolai intézményüket is. A regisztrációs űrlap kitöltése után a megjegyzés mezőben kell feltüntetni az iskola mellett működő szülői szövetség adatait.

Hiszünk abban, hogy a közösség leghatékonyabban a közösen átélt tevékenységeken keresztül fejleszthető. Iskolai internetes rendszerünk feladata, hogy az iskolák, tanárok, szülők, gyermekek együttműködve olyan légkört teremthessenek, olyan közösséget alkothassanak, amely elősegíti mindannyiunk harmonikus fejlődését, szocializációját. A kommunikációhiány, a nemtörődömség ebben a mai társadalomban mély űrt hoz létre, amely azonban nem áthidalhatatlan szakadék , csak egy karnyújtás kell egymás felé. A SULI.SK azért jött létre , hogy ezt a lehetőséget megadja, sőt lehetőséget adjon más információk publikálására , terjesztésére és fogadására.

A SULI.SK iskolai hírportál fejlesztői csapata nevében kívánom, hogy összefogásunk megszülethessen!

Ha bármi kérdés merülne fel - akár a rendszerrel, akár a regisztrációval kapcsolatosan – kérjük, keressen bátran az elérhetőségeinken:

Katona TAMÁS Mobil: 0908 758 333, E-mail: info@suli.sk

Jónás PÉTER Mobil: 0903 962 999, 0918 672 425 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::