Mi leszek ha nagy leszek?  
IPARI Szakközépiskola - Kassa
 
Iskolánk

Iskolánk több mint egy évszázados múltra tekint vissza. 1872-ben alapította Szakkay József. Kassa minden régi és mai iparistájának közös vonása, hogy szorosabb szálak fűzik őt az iskolához, az alma materhez, mint más iskolák tanulóit. Büszkék vagyunk hagyományainkra, de nyitottak vagyunk minden újra.

Immár sokadszor sikerült megújulnunk, hogy megfeleljünk a kor igényeinek, elvárásainak. Érettségivel végződő középfokú képzéseink kínálata egyre színesedik.

Tanulmányi szakok:
Kereskedelmi akadémia
A számítógépes könyvvitel, hivatalos ügyintézés, számítógépes gépírás, kereskedelem, marketing, gyakorlócég, irodai szoftverek elsajátításával lehetőséget adunk arra, hogy diákjaink sokoldalú közgazdásszá váljanak.

Mechatronika
Kiváló műszaki szakembereket nevelünk a gyakorlati oktatás megerősítésével, a CNC gépek vezérlésének, számítógéppel támogatott 2D tervezés és 3D modellezés elsajátításával.

2010. szeptember 1-jétől nyíló szakok:
Műszaki líceum
A megnyíló új szak olyan képességeket és tudást közvetít, amely kitűnő lehetőségeket teremt a főiskolai és egyetemi továbbtanuláshoz, elsősorban műszaki karokon, valamint korszerű alapismereteket nyújt az egyes műszaki és informatikai területek szakmáihoz.
A kötelező tárgyak között az általános műveltséget nyújtó közismereti tantárgyak mellett alapvető szaktantárgyak szerepelnek: közgazdaságtan alapjai, gépészet, elektrotechnika, vállalkozás gazdaságtana, alkalmazott informatika, programozás, hálózati technológiák és az internetes technológiák keretén belül a weblapkészítés.
A képzés szakmai részében, 3.-4. évfolyamban a tanulók két modul közül választhatnak: információs technológiák és grafikai rendszerek.

Vállalkozás iskolája
Az új szak kitűnő feltételeket biztosít a főiskolai és egyetemi továbbtanuláshoz, elsősorban közgazdasági és jogi karokon. Lehetőségeket teremt egyéni, ipari és szabadfoglalkozású vállalkozási formában kereskedelmi, kisipari és szolgáltató tevékenységeket folytatni, többnyire kis- és középvállalatok szintjén.
A végzős tanuló középszintű szakképesítést ér el, köztulajdonú vállalatok, egyéni vállalkozások, gazdasági társaságok, szövetkezetek irányításához, képviseléséhez. Közismereti és szakmai tudást szerez magánvállalkozásának létrehozásához és a sikeres vállalati célok elérése érdekében az üzleti tervek kidolgozásához. Megérti a vállalkozás általános alapelveit és feltételeit, közgazdasági, ügyviteli, számviteli, jogi, informatikai, vállalati etika és kommunikációs ismereteket sajátít el.

Érettségi utáni három éves felsőfokú szakképzés – DiS (diplomovaný špecialista) titulus használatára jogosít
A közúti szállítmányozás logisztikája és menedzselése
Diákjaink megtanulhatják mindazt, ami a közúti szállítmányozás logisztikájával és menedzselésével kapcsolatos. Az itt végzett diplomások megállják helyüket a bővülő kereskedelemben és az egyre szélesedő nemzetközi kapcsolatokban is.

Gépészet
A hároméves képzés után okleveles szakemberként lehetőségük lesz számítógépes tervezőként vagy technológusként érvényesülni a gépiparban és az ezzel összefüggő ágazatok bármelyikében.

Egyéb tudnivalók

Kollégium
Iskolánk kollégiuma az egyik legkorszerűbb a városban. Kényelmes kétágyas szobák internetes hozzáféréssel, felújított zuhanyozók, barátságos társalgók, konditerem, könyvtár, számítógépterem áll diákjaink a rendelkezésedre.

Cisco NetAcad - Cisco Networking Academy
Az iskolában végzett tanulmányok mellett lehetőség nyílik részt venni a nemzetközileg elismert Cisco Hálózati Akadémia programban, melynek célja számítógép-hálózatok tervezésével, kiépítésével, karbantartásával, üzemeltetésével foglalkozó szakemberek képzése.

A legeredményesebb diákjainkat minden évben megjutalmazzuk.
Az iskolaév legkiválóbb végzős diákja Veres József, valamit Veres Angéla emlékérmet kap és pénzjutalomban részesül.
A műveltségi díjat mindig az a diák kapja, aki az adott tanévben a legtöbbet tett az iskola kultúrájáért – versenyeken szerepelt, pályázatot nyert stb.
Iskolánk tanárai szakmai díjjal jutalmazzák a végzős évfolyamok legjobb „szakembereit”.
A Rákóczi Szövetség minden tanévben ösztöndíjban részesíti iskolánk tanulóit. Az ösztöndíjat a tantestület ítéli oda az évfolyam két legjobb tanulójának.

Rendezvényeink és aktivitásaink:
- Iparista Napok rendezvénysorozata,
- 24 órás felolvasó maraton a könyvtárban,
- rendszeresen színházlátogatás a Thália Színházban,
- iskolai és kollégiumi diáklap szerkesztése,
- gólyatábor és gólyabál az elsősöknek,
- diákcsere Szolnokon és Jászberényben,
- diákjaink részt vesznek a középiskolások számára rendezett sport és műveltségi versenyeken pl. Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny, Poznaj slovenskú reč, Kenguru matematikai verseny, Klikk számítástechnikai verseny, aerobik verseny, Kassai Békemaraton stb.

Reméljük, hogy nálunk mindenki megtalálja a neki megfelelő középfokú vagy felsőfokú szakképzést, bővebb tájékoztatást a www.ipari.sk honlapon olvashatnak.

IPARI Szakközépiskola - Kassa

Grešákova 1
040 01 Kassa
Telefon: 055/622 45 27

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::