Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Hetényi János Alapiskola és Óvoda (Ekel)
 
Iskolánk

A 21. század rohanó világában sajnos egyre kevesebb ideje jut a gyermeket vállaló szülőknek csemetéjük sokoldalú fejlődését nyomon követni, esetleg munka után legalább este meghallgatni mi is történt aznap az iskolában.Éppen ezért az iskola szeretné biztosítani tanulói számára nemcsak a másnapra való felkészülést, de az egésznapos oktatás folytán – ami manapság kezd kialakulni és népszerűvé válni a szülők körében. –

lehetőséget adni arra, hogy minden egyes tanuló sokoldalú fejlődése biztosított legyen.

Az ekeli Hetényi János Alapiskolában is számos érdekkörben tevékenykedhetnek diákjaink.Pedagógusaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy minél több új ismeretanyaggal legyenek felvértezve a vidéki gyerekek is. Hogy ez mennyire eredményes a mi iskolánkban, több eredménnyel is seretném szemléltetni. Tanulóink eljutnak matematikából nemcsak a kerületi, de az országos versenyekre is. A Katedra folyóirat által rendezett országos versenyen Kulcsár Péter kilencedikes tanulónk a kiemelkedő harmadik helyen végzett. Köszönet felkészítő tanárának Kulcsár Nándor igazgatónknak, aki minden szabad pillanatot kihasznál, hogy tanulóinkkal megszerettesse a számok titkos világát.

Iskolánkon informatkai továbbképző központ is működik. Szerződésben vagyunk az Infovekkel , így a környező iskolák pedagógusai számára számítógápes továbbképzést végeztünk.Csinger Gábor mérnök révén, aki kiváló munkája elismeréséül a Kerületi Tanügyi Hivatal oklevelét kapta meg éves munkája elismeréséül.

A „Digitálne štúrovstvo“ pályázatot mi is elnyertük, így lehetőséget biztosít iskolánk a környékbeli falvak lakói számára is számítógépes alapismereteket szerezni.

A magyarországi Apáczai Tankönyvkiadó Apáczai versenypályázatára is folyamatosan bekapcsolódunk. Három éven keresztül minden évben végzős tanulóink elnyerték az Apáczai díjat. Mitykó Katalin folyamatosan foglalkozik ezekkel a tanulókkal.A Pozsonyi Casino mellett működő Vidéo Alapítvány által kiírt esszéíró pályázatra is bekapcsolódtak kilencedikes tanulóink, akik kiváló eredménnyel szerepeltek és egyhetes nyári találkozón vettek részt pedagógusukkal együtt Magyarországon.

Az SZMPSZ által kiírt „Kincskeresők „ pályázatának keretén belül tanulóink eljutottak az országos fordulóba is, ahol előkelő helyen végeztek.

De nem tétlenkedtek pedagógusaink a nyári szünidőben sem. Többen is részt vettek egy, két vagy akár három nyári egyetemen, továbbképzésen. A Comenius Pedagógiai Intézet által tantestület jellegű továbbképzésen a teljes kollektíva részt vett. Célunk, hogy elsajátítsuk a pedagógiai program tervezését és a TQM alapú minőségbiztosítást. Nagy figyelmet szentelünk nemcsak a gyermek testi és fizikai, de lelki és szellemi fejlődésének is.

Az Olaszország-i Sardínia szigetén a mi futballistáink is részt vettek a járási futballválogatott színeiben, de mi is vendégül láttuk őket. A nyár folyamán baráti találkozót szerveztünk olasz barátaink számára.

Intézményünk és pedagógusaink mindent megtesznek annak érdekében, hogy tanulóink korszerű oktatásban részesüljenek. Az iskola vezetője biztosítja és maximálisan támogatja minden pedagógusa részére az állandó továbbképzést. Az év folyamán hat pedagógus írt szakdolgozatot, ill. szerzett magasabb fokú minősítést.

Az új tanévben is hatékonyan együttműködünk a Coménius Pedagógiai Intézet dolgozóival, hogy közös erővel biztosítsuk gyermekeink sikeres iskolai tevékenységét. Ennek érdekében szórakoztató beszélgetés formájában történik első osztályos tanlóink DIFER mérése, mi által szülő és pedagógus számára jobb lehetőség nyílik már kisiskolás korban a tanuló fejlesztésének módjára. Nemcsak az informatikai órák számát növeltük, de az új iskolai évben már bevezettük 3. évfolyamtól kezdve az angol nyelvet kötelező oktatási tantárgyként.

Hetényi János Alapiskola és Óvoda

Nitrianska 378
946 13 Ekel
Telefon: 0357793926

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::