Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda (Felsőszeli)
 
Hírek

Ünnepélyes beíratás Felsőszeliben 
Ünnepélyes beíratás Felsőszeliben... Kinőttem az ovit, igaz nagy legényke lettem, s a csengettyűs iskolába megyek szeptemberben...

     Iskolánk 2014. február 6-án ünnepi beíratásra várta a szeptemberben először iskolába lépő gyermekeket, azok szüleit, hozzátartozóit. A délután 15.00 órakor kezdődő ünnepség az Iskolanyitogató programsorozatunk kicsúcsosodása volt. A megjelenteket Szalai Gyöngyi elsősöket oktató pedagógus üdvözölte, majd László Ildikó igazgatónő mondta el az iskolaválasztással kapcsolatos gondolatait.
     Az ünnep a mesék útján folytatódott: Szalai Gyöngyi egy elvarázsolt tündérről mesélt a beíratásra érkezett gyermekeknek. Arra bátorította őket, tartsanak vele a titkos úton, tegyenek próbát a tündérlány felébresztésére. A gyermekek a változatos foglakozásokon keresztül (akadálypálya leküzdése, kulcsszerzés, tengeren való átkelés, sárkánylegyőzés, virágkoszorú készítése- melyekben az alsó tagozaton oktatók, nevelők voltak a segítők) közös erővel egyre közelebb jutottak a célhoz: a tündért sikerült felébreszteniük. A mosolygó tündérlány (Horváth Zenkő) kis ajándékkal köszönte meg az iskolába készülők sikeres próbatételét és az elkészített koszorút, majd segítőivel (Patócs Orsolya, Lénárt Dóra) táncba hívta mindnyájukat. A nap végén az iskola igazgatója emléklapot, ajándékkal teli hátizsákot nyújtott át minden iskolánkba beírt gyermeknek. A szülők pedig átvehették az iskolaújság beíratásra készült számát, a Kisfutár című kiadványt, melyet Nogely Mónika pedagógus segítségével készítettek a felső tagozatosok.
     A beíratási ünnepségre a felsőszeli Katica-cukrászat tortát is ajándékozott, amiből jóízűen falatozott az óvodát kinövő, csengettyűs iskolába készülő 13 kisdiák és vendégserege. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda

Hlavná  299
925 03 Felsőszeli
Telefon: 031/7852200

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::