Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda (Felsőszeli)
 
Hírek

Iskolanyitogató programok Felsőszeliben 
Iskolanyitogató programok FelsőszelibenAlapiskoláinkban a beíratások ideje van, zajlik a jövőbeli kisiskolások toborzása. Az iskolaválasztás meghatározó tényező a gyermek, a család, a magyar közösségek jelene és jövője szempontjából- hallhatjuk, olvashatjuk a szakemberek nyilatkozataiban nap, mint nap.
Tudjuk ezt pedagógiai tapasztalatból is, ezért magyar iskoláink pedagógusainak többsége nemcsak januárban-februárban mutatja munkája legjavát, hanem hosszú távú minőségi munkával segíti intézménye jó hírének terjedését.
A beíratás idején arra összpontosítunk, hogy a szülőknek betekintést adjunk intézményünk szellemiségébe, a magyar tanítási nyelvű iskolánk kínálta nevelési - fejlesztési lehetőségekbe. Azt kérjük a döntés előtt álló szülőktől, látogassanak el gyermekeikkel közösen a felkínált programjainkra, győződjenek meg az oktatás sokszínűségéről, az intézmények kínálta lehetőségekről.
A Felsőszeli Széchenyi I. MTNy Alapiskolában a szülőknek felkínált Iskolanyitogató programsorozat 2014. január 18-án indult. Játékos szabadidős programokra-ismerkedőre hívtuk az iskolába készülő gyermekeket, szüleiket, hozzátartozóikat.
Szombat délután 14.00 órakor az óvoda előtt gyülekeztük, ahol Renczes Fanni 6.osztályos tanulónk kedves verssel – toborzóval kihirdette, hogy iskolánkba hívunk minden kíváncsi gyereket és felnőttet, az iskolába vezető utat pedig kocsikázva tehetjük meg. Ezt követte a meglepetés: három lovas hintó várta a legkisebbeket, amelyekre minden kicsi örömmel ült fel az iskola tanító nénijeinek kíséretében. A lovashintókat a tulajdonosaik Pónya Vilmos, Szabados Béla,Vankó Imre felsőszeli lakosok hajtották. Ez idő alatt az iskola igazgatója László Ildikó és helyettese Molnár Beáta a megjelent szülőkkel bejárta az iskola környékét, megtekintették a növényparkot, a műfüves sportpályát. Ekkorra a hintók is meghozták az iskolába készülőket, így a szülők, pedagógusok és gyerekek közös tornatermi játéka el is kezdődhetett. A bemelegítő „gyerobik“ gyakorlatokat Deák Erika óvónő mutatta, aki egyben a Csemadok helyi szervezetének vezetőségi tagja is. A tornateremben gyorsan telt az idő, a pedagógusok irányította játékok - a felnőttek és gyermekek közös élménye sok kacagással, örömmel töltötte el a résztvevőket. Pihenésként jólesett minden résztvevőnek a felkínált frissítő is. Amíg a szülőket az iskola igazgatósága újabb barangolásra, további iskolabemutatásra invitálta, addig a gyermekeket Vértesi Orsolya, Molnár Dóra egykori diákjaink- a Mátyus tánccsoport tagjai, illetve Patócs Orsolya, Lénárt Dóra tanulók - a Topogók tánccsoport tagjai táncba hívták. A táncházban Simkó Mária nevelőnő vezetésével és a táncos lányok segítségével a legkisebbek gyerekjátékokat tanultak és táncokat rophattak kedvükre. Igazán fergeteges hangulat kerekedett, mire a szülők a tantermek, az iskola felszereltségének, oktató-nevelői programjának bemutatásáról a táncházba megérkeztek. A nap végén gyorsan elfogyott az ajándékba kapott kürtőskalács is, melyet Kontár Mária nevelő frissen sütött a résztvevőknek.
Az Iskolanyitogató programsorozat következő rendezvényére 2014. január 30-án kerül sor, ekkor az óvodába látogatunk: az iskola pedagógusai pszichológus segítségével beszélgetésre hívják a szülőket. A beszélgetés témája: az iskolakezdés örömei, nehézségei. Az iskola alsós tanulói pedig ugyanekkor meseelőadással kedveskednek kis társaiknak.
A programsorozat harmadik rendezvénye a február 6-i ünnepélyes beíratás lesz.
Bízunk minden magyar iskolakezdő kisdiák részvételében, szeretettel várunk mindenkit iskolánkba. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda

Hlavná  299
925 03 Felsőszeli
Telefon: 031/7852200

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::