Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda (Felsőszeli)
 
Hírek

Színházlátogatáson Győrben 
Színházlátogatáson Győrben2013. december 29-én a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola tanulóinak különleges élményben volt részük. A Győri Nemzeti Színházba szervezett Pónya Zsuzsanna színházlátogatást Petőfi Sándor: János vitéz c. zenés darabjára. Az alsó tagozatból főleg a 2. évfolyam, a felső tagozatról pedig az 5. és a 6. évfolyam tanulói voltak kíváncsiak az előadásra.
Bakonyi Károly írta a szövegkönyvet, Heltai Jenő a verseket szerezte, Kacsóh Pongrác pedig megzenésítette azokat, rendezte Szűcs Gábor. A daljáték miatt a tanulókat kísérő családtagok is várakozással telve ültek a nézőtéren. Többjük már látott valamilyen feldolgozást a Petőfi-műből. Az első felvonás elején a jól ismert "Én a pásztorok királya..." kezdetű dalt azonban hiába várták. A patakpart helyett a falusi nagyjelenetben a huszárok éppen a legényeket verbuválták katonának. Az újszerű elgondolás is hatásos volt. Az előadás nagyon tetszett, végülis a dallamok mind felcsendültek, csak a rendezői megoldások hatottak újszerűen. De ez nem csökkentette az előadás értékét.
Elmondható, hogy a magyar irodalom egyik gyöngyszemét érdemes megnézni többféle feldolgozásban is. A rendezői elgondolások és megoldások gazdagabbá teszik a nézőket még a 21. században is. Örülünk, hogy részesei lehettünk e színházi élménynek.
Köszönet Pónya Zsuzsanna tanítónőnek, aki a téli szünetre ilyen hasznos és kellemes szórakozásra hívta meg a tanulókat. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda

Hlavná  299
925 03 Felsőszeli
Telefon: 031/7852200

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::