Mi leszek ha nagy leszek?  
Építészeti Szakközépiskola (Dunaszerdahely)
 
Hírek

Budapesti megemlékezés 
Budapesti megemlékezésA dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola húsz tanulója valamint három tanára (Mgr. Haris Belucz Szilvia, Ing. Leboda Gábor és Ing. Dömény Tibor) 2O13. október 22-én egynapos kiránduláson vett részt Budapesten a Rákóczi Szövetség által megrendezésre került Gloria Victis 1956-os emlékünnepség-sorozat valamint Kárpát-medencei Ifjúsági Találkozó keretében.

Az ott töltött egy nap során temérdek izgalmas programban lehetett részünk. Érkezésünkkor a Rákóczi Szövetség munkatársa, Bajnóczi Gábor fogadott bennünket szívélyesen és nagy szeretettel. Egy rövid regisztrációt követően a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületének megtekintésére került sor, melyet az 1956-os emlékmű megkoszorúzása követett. Ritka pillanatok egyike, amikor a tanár diákjaival együtt könnyes szemmel szavalhatja el a magyar fővárosban a Himnuszt és a Szózatot.

Az ebéd után egy hosszú séta következett Budapest belvárosának utcáiban. A feldíszített Lánchíd csodálatos látványa mindnyájunkat elkápráztatott, az ünnep súlya és fontossága szinte szívünkig hatolt.
Az maga az ünnepség 15 órakor a Budapesti Műszaki Egyetem központi épületében kezdődött. Határon túli diákok karöltve az anyaországi fiatalsággal készültek a közös ünneplésre. A fáklyás felvonulás a Bem téren az ünnepi koszorúzással végződött.

Egy kis esti szabadprogramot követően búcsút vettünk Budapesttől, és hazaindultunk.
Ezúton is szeretnénk ismételten köszönetet mondani a Rákóczi Szövetségnek a szívélyes vendéglátásért. Köszönet és hála illeti fáradságos munkáját, mellyel ápolja és segíti a határon innen és túl elő magyarok közötti testvéri kapcsolat ápolását. Külön köszönet illeti igazgatónőnket, Ing. Homoly Évát, hogy lehetővé tette e megemlékezésen való részvétel megvalósulását. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Építészeti Szakközépiskola

Szabó Gyula utca 1
929 01 Dunaszerdahely
Telefon: 031 552 67 41

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::