Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Alistáli Református Egyházi Alapiskola
 
Iskolánk

Az első és második osztályban egész napos oktatás folyik. A program lényege, hogy a gyerekek a délutáni napköziben készülnek fel a másnapi órákra. Az oktatás pozitívuma, hogy segít a szülőknek, levéve vállukról az otthoni tanulás terhét. Célunk, hogy az elsős és másodikos gyermekeink számára egy erős alapot adjunk az írás, olvasás és számolás világában.

Az idegen nyelvek terén a német illetve az angol nyelv tanulását tudjuk biztosítani. Gyülekezetünk külföldi kapcsolatait kihasználjuk arra, hogy gyermekeink az idegen nyelvet gyakorlatban is tudják kamatoztatni. Az alistáli gyülekezet kórusával iskolánk tanulói az ősszel voltak egy németországi körúton, a dunaszerdahelyi gyülekezettel közösen Bécsben tettek látogatást.

A nyelvek mellett kötelezően számítástechnika oktatása folyik iskolánkban az erre kialakított szaktanteremben, ahol a word, az excel és az internet használatával ismerkednek meg tanulóink. Az informatika hálójával átszőtt világunkban úgy gondoljuk, hogy ezek az ismeretek mindenki számára elengedhetetlenek.

Az iskola felszerelése megfelelő, hogy színvonalas oktatás folyhasson intézményünkben. Könyvtárral, különböző tantárgyak oktatásához segédeszközökkel rendelkezünk, ami még hatékonyabbá teszi az adott tantárgyak elsajátítását. (fizika, kémia, földrajz, biológia és történelem) Nagyon fontosnak tartjuk, hogy a diákjainkat szakképzett pedagógusok tanítsák, amit sikerült is megvalósítanunk. Az iskola melletti sportpálya kosárlabda, röplabda és kézilabda játszására is alkalmas, sokoldalúbb testnevelést biztosít diákjainknak.

Iskolánk tanulói egyházi és állami versenyeken is részt vesznek, ahol szép eredményeket érnek el.

Diákjaink a Komáromi Jókai Színház bérletes előadásait látogatják. Igény szerint télen a felső tagozatos diákok síkiránduláson, tavasszal az alsó tagozatos gyerekeink egyhetes természetiskolában vesznek részt.

Az elkövetkező tanévet az új iskolaépületben kezdjük. Itt négy osztály, egy laboratórium, egy számítástechnikai terem, tantestületi szoba van mellékhelyiségekkel és öltözőkkel.

Református iskola lévén célunk egy hitében és nemzettudatában erős fiatalság nevelése, akik megállják helyüket a világban. Minden hetet áhítattal kezdünk, ezzel is erősítve tanulóinkba a hithez és a gyökereikhez való tartozást.

Bár református iskola vagyunk, de a felekezeti különbségek helyett az egyetemes keresztény értékeket hangsúlyozzuk. Minden gyermeket felekezeti hovatartozástól függetlenül sok szeretettel várunk.

http://www.rzsdstal.edu.sk

Alistáli Református Egyházi Alapiskola

Fő utca 85
930 10 Alistál
Telefon: 031/559 04 18

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::