Mi leszek ha nagy leszek?  
Ipari Szakközépiskola, Komárno (Komárom)
 
Iskolánk

A Komáromi Ipari Szakközépiskola több mint hatvan éves múltra tekint vissza. Az oktatás 1951-ben kezdődött 47 diákkal. Ma már 25 osztályban több mint 600 diák végzi tanulmányait az egyes szakokon. Az iskola szerves részét képezi a közel 300 férőhelyes kollégium.

Iskolánkban a tanulmányi idő négy év, amely érettségi vizsgával zárul. Végzős növendékeink a megszerzett szakmai ismeretek birtokában az ipari gyártás és a gazdasági élet különböző területein helyezkedhetnek el, illetve egyetemeken folytathatják tanulmányaikat.
A képzés az alábbi szakokon történik:

műszaki líceum (3918 6)
gépészet (2381 6)
műszaki és informatikai szolgáltatások a gépiparban (3917 602)
elektrotechnika (2675 6)

Az általános műveltséget nyújtó tantárgyak — iskolánk jellegéből adódóan — szaktárgyakkal egészülnek ki, amelyek középfokú szakirányú képesítést nyújtanak végzős tanulóinknak. Az elméleti oktatás gyakorlati képzéssel párosul az iskola laboratóriumaiban és tanműhelyeiben. Kiemelten kezeljük a informatikát, a multimédiás oktatást és az idegen nyelvek oktatását. Az informatikai szaktantermekben tanulóink csatlakozhatnak az Internetre is.

A vállalatirányítás és a magánvállalkozás törvényszerűségeinek megismerését és elsajátítását az Európai Únió által finanszírozott „Minőségi oktatás, sikeres élet” program teszi lehetővé.

Sikeres kapcsolatokat építettünk ki a hollandiai ROC-Oost Enschede, a belgiumi TISP Mol és a németországi Berufskolleg Niederberg Velbert iskolákkal.

Diákjaink a YOUTH, COMENIUS és ACES Európai Uniós projektek aktív résztvevői.

Az IES London (International Education Society — Nemzetközi Oktatásminősítő Társaság) iskolánkat BB/I/bbb szintre minősítette. Végzőseink erről érettségi bizonyítványuk mellé nemzetközileg elismert névre szóló tanusítványt igényelhetnek. Ez növeli elhelyezkedési esélyüket a nemzetközi munkaerőpiacon is.

Ipari Szakközépiskola, Komárno

Petőfi utca 2
945 50 Komárom
Telefon: 035/7731 473

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::