Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Gímesi Alapiskola
 
Iskolánk

A Gímesi Alapiskola a Nyitrai járás három teljes szervezettségű magyar iskolájának egyike. Két tagozat alkotja- egy szlovák és egy magyar- mely közös igazgatóság alatt működik. Az intézményt látogató 300 diákból mindössze 56 a magyar. Ezt a létszámot 4 környező falu - Gímes, Kolon, Zsére és Lédec- diáksága alkotja.
Az intézmény 1959-ben alakult és 1960 januárjában költözött a mai épületbe. 2005-ben egy sikeres pályázat útján az iskola mindkét épületét és annak udvarát felújították, illetve ugyanennek a pályázatnak részeként sor került egy iskolai autóbusz megvásárlására is, melynek célja a környező falvak diákjainak zavarmentes, kényelmes és biztonságos iskolába szállítása. A munkálatok 2005 júliusától 2006 szeptemberéig tartottak, melyek eredménye egy korszerű, modern iskola.
Az 50 évet megélt iskolafalak közt komoly, felelősségteljes és eredményes munka folyik nap mint nap. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az hogy a tanulmányi versenyeken való szereplések alapján már évek óta a járás első három legjobb iskolája között vagyunk, amihez nagyban hozzájárul tagozatunk is: járási szinten a matematika, kémia, magyar-, ill. angol nyelvi versenyek dobogós helyezései, tanulóink az utóbbi két évben a szlovák nyelvi vetélkedő országos fordulóját is megnyerték. A Tompa Mihály Vers- és Prózamondó Verseny országos fordulójának arany- ezüst- és bronzsávos résztvevői, illetve a Simonyi Zsigmond Helyesírási Verseny Kárpát-medencei fordulóján is több ízben sikeresen képviselték az iskolát. A Biblia olimpia országos fordulójába elsőként jutottak be, majd a 3. helyet szerezték meg....hogy csak a legjelentősebbeket említsük.
A Monitor, a végzősek tudását felmérő országos teszt is a jó felkészülésről tanúskodik, ugyanis a magyar tagozat minden alkalommal az országos átlagon felül teljesít.
A jó eredményekért diáknak, tanárnak egyaránt meg kell dolgozni. A kötelező iskolai órákon kívül különféle délutáni szakkörök állnak a tanulók rendelkezésére, hogy ezáltal is bővítsék tudásukat, tehetségüket. Leglátogatottabb szakköreink közé tartoznak: színjátszó kör, ügyes kezek köre, történelmi szakkör, citera, stb. Az énekelni vágyóknak az énekkarunk nyújt lehetőséget, amely évek óta sikeresen szerepel a környék kulturális rendezvényein. A táncoslábú végzősök is kedvükre táncolhatnak keringőt, palotást.
Egy új tantárgyat indítottunk Regionális nevelés néven, mely azoknak szól, akik szivesen ismerkednének a környék hagyományaival.
A gímesi alapiskola méltán lehet büszke az elmúlt több mint 50 évére. Sok sikert tudhat a magáénak, sok diákot nevelt, oktatott, kultúrát ápolt, értéket közvetített.

Gímesi Alapiskola

Školská 330
951 73 Gímes
Telefon: 0904442429

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::