Mi leszek ha nagy leszek?  
Vállalkozói Magán-szakközépiskola, Alsóbodok
 
Iskolánk

Iskolánk nemzetközileg minősített oktatási intézmény. Ez napjainkban rendkívül fontos, hiszen a fejlett világ a globalizáció felé halad.
Mindez szükségessé teszi a standardizációt azért, hogy az árucikkek és szolgáltatások minőségét mindenütt a világon egységes alapelvek, és követelmények alapján lehessen megítélni. Természetesen a nemzetközi standardokat a legfejlettebb országok állapítják meg, és elismerésüket a kevésbé fejlett országokban nagyon szigorú feltételekhez kötik. A közép- és felsőfokú oktatás európai minősítő szervezete, amely az egész világra kiterjedő érvényű szakminősítést hitelesíti Európában, az International Education Society – IES. És éppen az IES európai irodája döntött úgy 2003 májusában, hogy iskolánk tanulmányi programja, szakmai, és eszközfelszereltség színvonala megfelel a nemzetközi standardnak, és így végzőseinknek kiadja a hazai érvényességű érettségi bizonyítvány mellett a nemzetközileg is elismert, és az egész világon érvényes, angol nyelvű certifikátumot is.
Ez pedig konkrétan azt jelenti, hogy iskolánk valamennyi végzős diákja, ha kéri, az iskola közvetítésével jogosult közvetlenül az IES európai irodáján keresztül megkapni azt a certifikátumot is, amely a világ minden országában tanúsítja az iskolánkon megszerzett szakképesítésének nemzetközileg elismert színvonalát.
Milyen értékű végzettséget garantál a mi iskolánk?
Elsősorban azt, hogy a hazai érvényességű érettségi bizonyítvány mellett az IES a mi érettségizőinknek is kiadja azt az angol nyelvű certifikátumot, amelyet az egész világon ismernek és elfogadnak, és amely mindenütt a világon garanciát jelent arra, hogy az iskolánkon szerzett szakképesítés azonos értékű bármely más fejlett országban, ugyancsak az IES által nemzetközileg garantált színvonalú iskolákban szerzett szakképesítéssel. Ez pedig a végzős diákjaink számára a lehetséges legjobb karrierlehetőségeket biztosítja. További karrierlehetőségeket rejt magában az is, hogy az IES valamennyi végzős diákunkról az adatbázisában nyilvántartja, és az Interneten a külföldi vállalkozók, vállalatok, és intézmények számára hozzáférhetővé teszi valamennyi certifikált diákunkról azokat az információkat, amelyek alapján a külföldi cégek, intézmények, és vállalatok bármikor megkereshetik végzőseinket kooperációs, vagy munkaajánlataikkal. Ez pedig a mai világban a karrier lehetőségének világviszonylatban is a legjobb, és jelenleg a leggyakrabban használt módszere. Az a tény, hogy iskolánknak sikerült a nemzetközileg elismert és értékelt iskolák közé kerülnie, rendkívüli büszkeséggel tölt el bennünket. Bátran állíthatjuk, hogy egyúttal beléptünk egy tágabb világba is, ahol most már szintén egyenrangú partnereknek tekintenek bennünket. Ez iskolánknak státuszt jelent, a diákjainknak pedig rangot ad. A zoboraljai és a szélesebb régió magyar ajkú lakosainak pedig, akik 25 év elmúltával ismét egy színvonalas, magyar tanítási nyelvű szakközépiskolában taníttathatják gyermekeiket, egy nagyon erős kapaszkodót jelent nemzeti létünk megtartásához. Ezen felül pedig iskolánk színvonalas, energikusan a jövőt megcélozó, nemzetközileg garantált, modern tanulmányi programjával a fiatal, felnövő, magyar ajkú nemzedékeknek megélhetési, és érvényesülési lehetőséget kínál és biztosít. Az a tény, hogy nemzetközileg certifikált iskola vagyunk, természetesen jelentősen megkönnyíti a más iskolákkal való sikeres és gyümölcsöző kapcsolatfelvétel és együttműködés lehetőségét nemzetközi szinten is, amitől az iskola további szakmai, és anyagi felemelkedését várjuk. Ez pedig óriási lehetőségeket kínál az iskola valamennyi jelenlegi diákja és minden olyan diák számára is, akik majd a közeljövőben döntik el további érvényesülésük sorsát úgy, hogy éppen a mi iskolánkat választják. S képzésünket most egy olyan új, korszerű szakirányzattal bővítjük, amely számos újfajta lehetőséggel ruházza fel idehaza, és határokon túl egyaránt.

Vállalkozói Magán-szakközépiskola, Alsóbodok

Alsóbodok 71
951 02 Alsóbodok
Telefon: 037 7876240

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::