Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda (Felsőszeli)
 
Hírek

Olvasókuckó Felsőszeliben 
Olvasókuckó Felsőszeliben„Aki olvasni szeret, az az unalom óráit, amelyek elkerülhetetlenek életünkben, gyönyörűséges órákra cseréli fel.” /Montesquieu/
A felsőszeli Széchenyi István Alapiskola művelődési programjának egyik fontos eleme az olvasóvá nevelés. Ennek érdekében minden lehetséges eszközt kihasználnak a pedagógusok, hogy a gyerekek olvasási szokásai kialakuljanak, elmélyüljenek.
Az idei tanév egyik érdekes színfoltja volt az olvasókuckó megnyitása. Az iskola újabb épületszárnyában a földszinten levő holt tér jobb kihasználására az igazgatóság kisebb átalakítással egy zárt teret nyert. A falak mentén polcokat állítottak fel, és különféle ülőalkalmatosságokat helyeztek el. Itt kaptak helyet az „Iskolánk nagy könyve” projekt előző évi tablói is. A kis olvasóterem bensőségesebb hangulatát a falakon levő idézetek és festmények erősítik, melyeket a festeni szerető tanulók készítettek Jakubecz Márta tanítónő segítségével. A polcok rövidesen megteltek az iskola és a szülők adakozása által összegyűjtött könyvekkel.
Az olvasókuckó megnyitásának főleg azok örülnek, akik szeretnek olvasni, s az óraközi szünetekben sem tudják letenni a kedvenc könyvüket, de szívesen beülnek azok is, akik nem hozták el otthoni olvasmányukat. A polcok gazdag kínálata nekik is nyújt értelmes kikapcsolódást. A könyvek mellett folyóiratok is várják a kíváncsi gyermekeket.
A zárható terem látogatói a rendtartásnak megfelelően viselkednek, tehát csendben olvasnak, lapozgatják a kiválasztott könyvet, vagy halkan beszélik meg az olvasott hírt vagy eseményt. A szünet végén visszahelyezik a polcra a könyvet. A tanulók nagy örömmel fogadták az új lehetőséget, hiszen kulturált környezetben azt a pár percet is a művelődésnek vagy a szórakozásnak szentelhetik.
A jó kezdeményezés hatására a szünetek alatt kevesebb a hangoskodás, s akik kedvenc hősükkel akarnak együtt lenni, zavartalanul élhetik át az újabb kalandokat. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda

Hlavná  299
925 03 Felsőszeli
Telefon: 031/7852200

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::