Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda (Felsőszeli)
 
Hírek

Karácsonyi műsor Felsőszeliben 
Karácsonyi műsor FelsőszelibenA Széchenyi István Alapiskolában adventben ismét karácsonyi ajándékműsorral kedveskedtek a gyermekek szüleiknek, nagyszüleiknek és a falu lakosságának.
Az idei műsort – mely 2013. december 19-én valósult meg - Hervay Mária Lujza szavalata nyitotta meg, majd a Csalogány gyermekkórus énekelt. Az énekkar vezetője Mészáros Magdolna. Az énekkar után az alsó tagozatosok jelenete következett. Andersen „Tizenketten a postakocsin” című meséjének feldolgozását adták elő. A jelenetet Pónya Zsuzsanna tanította be, a gyermekek jelmezeit pedig Puskás Margit készítette.
Ezután László Ildikó igazgatónő szólt a nézőkhöz. Beszédében többek között rámutatott arra, hogy milyen örömet tud hozni az ember szívébe az érzés, hogy a másiknak valamit adhatunk, és saját magunk is ajándékká válhatunk, ha a szívünk szeretni képes. Szeretetközösséggé válhat az iskola is, mely egy nagyobb családnak is felfogható. Elmondta azt is, hogy a gyermekek nagy izgalommal és örömmel készülnek évről évre arra, hogy hozzátartozóikat karácsonyi műsorral ajándékozzák meg. Az igazgatónő után Horváth Judit, a Szülőszövetség elnöke is felszólalt, megköszönve a sok, évközben nyújtott anyagi és erkölcsi támogatást mindazoknak, kiknek nem közömbös az iskola sorsa.
A műsor a kicsik énekkari fellépésével folytatódott. A kisgyermekek karácsonyi dalokat adtak elő. Az énekkar vezetője Simkó Mária. A műsor további részében táncokat láthattak a nézők. Elsőként a felső tagozatos táncosok szatmári csárdást mutattak be, majd a Topogók léptek színpadra. Mindkét tánccsoport rendkívül színvonalas összeállítással szórakoztatta a nézőket. A Topogók vezetője Simkó Mária, a nagyok tánccsoportjának vezetője Molnár Beáta igazgatóhelyettes.
A Széchenyisek minden iskolai műsorát a felső tagozatosok irodalmi színpada zárja. Az idei előadásuk a „Népek karácsonya” címet kapta. Az összeállítás a különféle nemzetek ünneplési módját, szokásait mutatta be. Ezeknek közös vonása a szeretet óhajtása, a békességre való törekvés. Minden nemzetet összeköt a szívekben élő remény és szeretet. Az irodalmi színpad vezetője Nogely Mónika.
Az érdeklődők a rendezvényen megvásárolhatták a Sulisok(k) című iskolai diáklap ünnepi számát, melynek szerkesztője Nogely Mónika.
Elmondható, hogy a karácsonyi műsor az idén is teltházas rendezvény volt, és előkészítette mindnyájunk lelkében az ünnepi hangulatot. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda

Hlavná  299
925 03 Felsőszeli
Telefon: 031/7852200

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::