Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda (Felsőszeli)
 
Hírek

Új kihívás a tehetséggondozás terén (beszámoló a gútai Kincskeresés versenyről) 
Új kihívás a tehetséggondozás terén (beszámoló a gútai Kincskeresés versenyről)Titokzatos dolgokat megérteni, rejtvényeket megfejteni, ismeretlen helyen tájékozódni, új tapasztalatokat szerezni, ezeket kínálta a Kincskereső verseny, melynek meghirdetője a gútai II. Rákóczi Ferenc MTNY Alapiskola volt. Pontosabban helytörténeti, regionális ismeretek alkalmazását, a természettudományos ismeretek elmélyítését tűzte ki célul a verseny meghirdetője a modern IKT eszközök segítségével. A felhívásra a felsőszeli Széchenyi István Alapiskola is küldött egy csapatot a 9. évfolyamból, Czinege Noémi, Molnár Rita és Pöthe Katinka személyében, felkészítőjük Mészáros Magdolna volt.
2013. október 15-én került sor a versenyre, melyre 12 csapat nevezett be /Gútai Corvin Mátyás AI, Búcs, Szalka, Felsőszeli, Dunaszerdahely, Ógyalla, Vágsellye, Negyed, Bakonyszombathely, Nagymegyer, Nyárasd, Érsekújvár/.
A tehetséggondozás e újszerű formája hasonlított egy kicsit a tájfutáshoz, ugyanis a feladatokat stációkon kapták meg a csapatok, 10 perces intervallumokban indították őket, s a feladat megoldása után jutottak tovább a következő állomásra. Összesen tizenkét stációt kellett megtalálniuk. Közben mérték a felhasznált időt is. Tehát nem volt elegendő a tudás, a rejtvények megfejtése, gyors tájékozódásra és még gyorsabb lábakra is szükség volt. A játékos verseny izgalmát növelte a délelőtti ködös időjárás is. Délután egy órára összesítették a pontokat, a felhasznált időt, s így alakult ki a végleges sorrend.

I. hely Búcsi Katona Mihály Alapiskola 132 pont
I. hely Gútai Corvin Mátyás Alapiskola 132 pont
II. hely Dunaszerdahelyi Kodály Zoltán Alapiskola 127 pont
III. hely Felsőszeli Széchenyi István Alapiskola 126 pont

A felkészüléshez a gyerekek kaptak segítséget, elsősorban az I. világháború témakörét javasolták átismételni, továbbá Gúta történelmét, Komáromról az erődrendszer történetéből kellett áttanulmányozniuk néhány oldalt és a Duna folyó útvonalát és vízrajzát is kérték. A feladatok sokrétűek voltak, a keresztrejtvénytől kezdve a GPS-adatokig, a rovásírástól az illemtanig nagyon tág volt. Azonban változatos és érdekes volt, a lányok nagyon jól érezték magukat a verseny alatt.
A gútai vendéglátók nevében Bagita Judit igazgatónő az eredményhirdetéskor elmondta, hogy elképzelésüket segítette a Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Felvidéki Tehetséggondozó Tanács, a Nemzeti Tehetség Program és Gúta városa is. Szeretnék ezt a fajta versenyt a jövőben is folytatni.
Gratulálunk a díjazottaknak!
Elismerést érdemel a gútai iskola az ötlet sikeres megvalósításáért, s köszönet a felsőszeli iskolavezetésnek, hogy lehetőséget kaptak diákjaink tehetségük bemutatására. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Széchenyi István Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola és Óvoda

Hlavná  299
925 03 Felsőszeli
Telefon: 031/7852200

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::