Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

Olvasókuckó Felsőszeliben 
Olvasókuckó Felsőszeliben„Aki olvasni szeret, az az unalom óráit, amelyek elkerülhetetlenek életünkben, gyönyörűséges órákra cseréli fel.” /Montesquieu/
A felsőszeli Széchenyi István Alapiskola művelődési programjának egyik fontos eleme az olvasóvá nevelés. Ennek érdekében minden lehetséges eszközt kihasználnak a pedagógusok, hogy a gyerekek olvasási szokásai kialakuljanak, elmélyüljenek.
Az idei tanév egyik érdekes színfoltja volt az olvasókuckó megnyitása. Az iskola újabb épületszárnyában a földszinten levő holt tér jobb kihasználására az igazgatóság kisebb átalakítással egy zárt teret nyert. A falak mentén polcokat állítottak fel, és különféle ülőalkalmatosságokat helyeztek el. Itt kaptak helyet az „Iskolánk nagy könyve” projekt előző évi tablói is. A kis olvasóterem bensőségesebb hangulatát a falakon levő idézetek és festmények erősítik, melyeket a festeni szerető tanulók készítettek Jakubecz Márta tanítónő segítségével. A polcok rövidesen megteltek az iskola és a szülők adakozása által összegyűjtött könyvekkel.
Az olvasókuckó megnyitásának főleg azok örülnek, akik szeretnek olvasni, s az óraközi szünetekben sem tudják letenni a kedvenc könyvüket, de szívesen beülnek azok is, akik nem hozták el otthoni olvasmányukat. A polcok gazdag kínálata nekik is nyújt értelmes kikapcsolódást. A könyvek mellett folyóiratok is várják a kíváncsi gyermekeket.
A zárható terem látogatói a rendtartásnak megfelelően viselkednek, tehát csendben olvasnak, lapozgatják a kiválasztott könyvet, vagy halkan beszélik meg az olvasott hírt vagy eseményt. A szünet végén visszahelyezik a polcra a könyvet. A tanulók nagy örömmel fogadták az új lehetőséget, hiszen kulturált környezetben azt a pár percet is a művelődésnek vagy a szórakozásnak szentelhetik.
A jó kezdeményezés hatására a szünetek alatt kevesebb a hangoskodás, s akik kedvenc hősükkel akarnak együtt lenni, zavartalanul élhetik át az újabb kalandokat. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::