Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

MartFeszt – Nemzetpolitika és foci egy helyen  
MartFeszt – Nemzetpolitika és foci egy helyen

MARTOS. A tavalyi MartFeszt két nagy érdeklődést kiváltó beszélgetése is megismétlődik idén, a július 9-13. között megrendezendő II. Martosi Szabadegyetemen. Lesz Kövér-Berényi fórum, valamint újra egy asztalhoz ülnek a külhoni magyar pártok elnökei.

Ahogy egy éve, idén is a rendezvény fővédnöke, a magyar országgyűlés elnöke, Kövér László, valamint Berényi József, a Magyar Közösség Pártja elnökének fóruma nyitja a rendezvény szabadegyetemi részét csütörtökön. Kövér Lászlót szókimondó politikusként tartják számon, aki emellett fokozottan figyel a határon túli területek magyarságára, így vélhetően idén sem maradnak velős kijelentések nélkül a résztvevők. Újra eljönnek Martosra a Kárpát-medencei magyar pártok elnökei is. Az ő beszélgetésük egyben tapasztalatcserét is jelent, és ez mindig magában hordozza érdekes ötletek, megoldások felvetülését, kiváltképp, hogy a közönség soraiból is meg lehet szólítani őket.

Ferenczi Attila labdarúgás-kutató, szakíró és edző hosszú évek óta jelen van nemcsak a foci világában, hanem a világhálón is. A laikusok videókból és cikkekből ismerhetik őt, mint a magyar futball hagyományainak kutatóját és mint a rendszerszintű hibákra könyörtelenül rámutató bírálót. Bordás Sándor neves pszichológus és szociálpszichológus, aki szintén hosszú ideje ismert a felvidéki magyarok körében. Ők is egy asztalhoz ülnek, ami biztosíték rá, hogy a magyar foci és a magyar társadalom betegségei egyaránt terítékre kerülnek. Péntek délután ezzel hangolódhatnak a tábor látogatói a focira. A ma kezdődő futball-világbajnokság utolsó mérkőzéseit, a szombati bronzmeccset és a vasárnapi döntőt is vetítik Martoson, így a végjátékot jó társaságban, finom sörrel a kézben, kiváló képminőségben követhetik a focirajongók.

 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::