Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

Felvidéki sztárok a Martosi Szabadegyetemen 
Felvidéki sztárok a Martosi Szabadegyetemen

A július 9-13. között megrendezésre kerülő II. Martosi Szabadegyetem nem csak magyarországi sztárfellépőkkel biztosítja sokrétű zenei kínálatát. A felvidéki ifjúság kulturális és szórakozási találkozóhelyeként a MartFeszt elképzelhetetlen lenne hazai bandák nélkül. Jön a Rómeó Vérzik, a 20 év után újra zenélő Klinika és sokan mások.

Néhány napja hozta nyilvánosságra a szervezőség a visszatérő zenekarok listáját: a Tankcsapda, a Muzsikás és az Ismerős Arcok is újra tiszteletét teszi Martoson. A fellépő zenekarok között azonban több felvidéki is szerepel.

A Tankcsapda irányvonalához közel álló, már Magyarországon is kiterjedt rajongótáborral körülvett Rómeó Vérzik a felvidéki rockzene biztos pontja. Rajtuk kívül ott lesz a MartFeszten a Sziget Fesztivál eddigi egyetlen felvidéki nagyszínpados zenekara, a húsz év kihagyás után ismét koncertező Klinika, valamint a magát az X-Faktorban is sikerrel megmutató MadDogX. Vadkerti Imre és Barátai fellépése sokoldalú zenei élménynek ígérkezik, és a fesztiválos afterpartik koronázatlan királyaival a Zsapka-Emmer Duóval is találkozhatunk.

Más műfajban, de ugyancsak magasan jegyzett csapat a Kicsi Hang, amely énekelt versekkel lép színpadra. Martos szűk környékét a blues-rock kiemelkedő hazai képviselője, a naszvadi História, valamint az ímelyi Gilotin képviseli, a pozsonyi Expired Passport pedig a néhány hónapja megjelentetett új lemezét mutatja be.

A szervezők ígérete szerint hamarosan nyilvános lesz a Martosi Szabadegyetem teljes programja.

 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::