Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

Szárnybontogatás előtt 
Szárnybontogatás előtt"Tüzoltó leszek s katona! Vadakat terelő juhász!" cseng sokunk fülében József Attila jól ismert versidézete. Bizony, József Attila óta eltelt jó pár évtized, és ezzel együtt a "slágerszakmák " is megváltoztak. Vagy talán mégsem? A tapasztalat azonban azt mutatja, hogy nagyon nehéz döntés előtt áll 14- 15 éves gyermekünk. Jobb esetben talán bízhatunk abban, hogy van némi "fogalma" arról, mi is érdekelné valójában, mit is csinálna szívesen, rosszabb esestben azoban szinte fogalma sincs, mi lesz, ha nagy lesz? Hát, igen. A pályaválasztás nem könnyű feladat. A kínálat, a választék óriási, az érvényesülés viszont annál csekélyebb. Talán ezért is lettek napjainkban egyre népszerűbbek a sulibörzék.

A középiskolák börzéje ugyanis egyedülálló lehetőséget nyújt a nagyszámú érdeklődőnek - diáknak és szülőnek egyaránt, hogy megismerhesse járása középiskolái által kínált oktatási lehetőségeket. A már hagyománynak számító dunaszerdahelyi szakközépiskolák börzéjét minden év novemberében szokás megrendezni. Ez ezúttal sem alakult másképp. 2013. november 7-én ugyanis sor került a dunaszerdahelyi járásban működő szakiskolák bemutatkozására. A csallóközi térség egyedüli magyar tanítási nyelvű építészeti szakközépiskolája is képviseltette magát ezen a rendezvényen.

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula utca 1. szám alatt működő Építészeti Szakközépiskola diákcsapata és kísérőtanáraik, Ing. Bebiak Edit, Ing. Schwendtner Anikó, Mgr. Haris Belucz Szilvia valamint Ing. Leboda Gábor minden tőlük telhetőt megtettek annak érdekében, hogy ezen a börzén az intézmény teljes szakmabeli kínálatát felvonultassák. Bizony, volt is mivel büszkélkedniük a kedves látogatók előtt. Az ács, a festő, a padlóburkoló, a kőműves, az asztalos, a központi-, víz- és gázszerelő 3 éves szakokon kívül a 4 éves érettségivel végződő műszaki líceumon át a kertész, virágkötő és dekoratőr szak is bemutatkozott, hiszen a jó szakemberből sosem elég kis és nagy hazánkban. A dunaszerdahelyi Építészeti Szakközépiskola azonban a felnőttek oktatásáról sem feledkezik meg. Levelezős tagozatán szakoklevelet és érettségi bizonyítványt is szerezhet a sikeres tanulni vágyó felnőtt. Az iskola érdeke többek között az is, hogy olyan diákok üljenek padjaiban, akik tudatosan választanak szakmát illetve szakirányt maguknak. Így motiváltabbak lesznek nemcsak a tanulásban, hanem a privát szférában is.

A végzős kilencedikesek hamarosan végleg leteszik voksukat valamelyik középiskola mellett. Kívánunk nekik jó és átgondolt döntéshozatalt, melyhez remélhetőleg a novemberi jól sikerült sulibörze is hozzájárult. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::