Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Hírek az intézményeink életéből

A császárvárosban az Építészeti Szakközépiskolából 
A császárvárosban az Építészeti SzakközépiskolábólNos, Bécsbe nemcsak azért jár az ember fia - lánya, hogy végigkorzózzon a Mariahilfe -Strassén, vagy hogy elmerengjen a Stefansdom csúcsíves, már – már homályba vesző hatalmas székesegyházának szépségében, hanem hogy gyönyörködjön e csodaszép, a Duna királynőjének oly gyakran nevezett város galériáinak, palotáinak és múzeumainak látványában.

A dunaszerdahelyi Szabó Gyula 1. szám alatt működő Építészeti Szakközépiskola diákjainak ezúttal azonban mégis más volt az uticélja. A német nyelvszakos H.Belucz Szilvia tanárnő ugyanis gondolt egy merészet, és egy szép október eleji csütörtöki napon rendhagyó német nyelvóra kivitelezésére szánta el magát a " tettek mezején", azaz a bécsi Schönbrunni nyári császári rezidencia elegáns parkjában, hiszen köztudott tény, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozásunk óta egyre nagyobb szerepet kap az idegen nyelvi kommunikáció a különböző népek valamint kultúrák közeledésében. Multikulturális világunkban a mindennapi élet számtalan olyan helyzetet teremt, amelyben nyelvtudás nélkül vagy egyáltalán nem, vagy csak alig lehet boldogulni. Ezért napjainkban az idegen nyelvek ismeretének igen magas a társadalmi értéke, hasznossága pedig egyértelmű. Így van ez a német nyelvvel is. Ezt bizonyítja a Schönbrunn kastélyának festői barokk parkjában megtartott német óra is, amely nem nélkülözte sem a tanárnő, sem pedig a diákok kreativitását és pozitív hozzáállását. A szituációs párbeszédek, a szójátékok és szóláncok tarka egyvelege színessé és élvezhetővé tette a hétköznapi kommunikációra épülő játékos, humoros nyelvi órát. Köztudott tény ugyanis, hogy a játékos nyelvtanulás lényeges és döntő szerepet játszik a nyelvtanulás egész életen át tartó folyamatában, mely a diákok megfelelő motiválásával ötvözve csodákra képes.

A nyelvi órát egy megérdemelt bécsi kávé követett Európa egyik leghíresebb kávézójában, a Gloriettében, ahol már a diákoknak a tanárnő segítsége nélkül kellett német nyelven helytállniuk. Egy rövid szabadprogramot követően vidáman, élményekben gazdagon tértek vissza iskolánk diákjai és vitték hírét annak, hogy a mi iskolánkba járni jó, mert a német óra néha rendhagyó. 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::