Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Felhívások, versenyek, meghívók

Esszéíró pályázat 13-16 éveseknek  
Esszéíró pályázat 13-16 éveseknek  / Illusztráció
A Pozsonyi Casino mellett működő VIDÉO Alapítvány, az SZMPSZ Pozsony-Szenc Területi Választmánya és a Pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium meghirdeti a VIII. esszéíró pályázatot 13-16 éves tanulók számára.
A cél, hogy föltérképezzék a szlovákiai magyar fiatalok kulturális életét, környezetét, gondolkodását, véleményét.
A pályázat formája: írásos dolgozat, azaz esszé.
A pályázat témái:
1. „Haza csak ott van, hol jog is van!"
(Nézz utána, szülőhelyeden hogyan, milyen mértékben élnek a magyar nemzetiségű lakosok az állam által garantált jogaikkal, pl. magyar feliratok az intézményeken, a magyar nyelv használata a hivatalokban!)
2. Faggató
(Készíts interjút szülőhelyed polgármesterével, esetleg helyettesével, amelyben a falu/város jövőbeli fejlesztési terveiről érdeklődsz!)
3. „Játszani is engedd!"
(A tanulás-tanítás mellett a tanév folyamán milyen programok színesítik iskoládban a diákéletet? Gyűjtsd össze őket egy csokorba!)
4. Az év kulturális eseménye
(Te melyik szlovákiai magyar kulturális eseménynek - színházi előadás, koncert, kiállítás, könyv megjelenése...- ítélnéd oda az év legjobbjának járó képzeletbeli díjat? Miért éppen az érdemelné ki ezt az elismerést?)
Az Alapítvány 13-16 éves korú, tehát nyolcadikos, kilencedikes és elsős gimnazista tanulók írásos pályázatát várja Szlovákia egész területéről, akik a fenti négy téma egyikéről minimum 2 – maximum 3 oldal terjedelmű anyagot készítenek. A pályázat egy kategóriában és egyéni versenyként zajlik. Az esszét kizárólag számítógéppel írva fogadjuk el, kérjük feltüntetni a szerző teljes nevét, születési dátumát és pontos lakcímét.
A pályázatoknak 2012. november 5-ig kell beérkezniük a pozsonyi Magyar Tannyelvű Alapiskola és Gimnázium címére: ZŠ a Gymnázium s vyuč. jaz. maďarským, Dunajská ulica 13, 814 84 Bratislava, esetleg csatolt file-ként a: verseny@mtag.sk Ezt a címet a spamrobotok ellen védjük. Engedélyezze a Javascript használatát, hogy megtekinthesse. e-mail címre. További információkat az iskola honlapján (www.mtag.sk) találhatnak.

A legjobb munkák készítőit a szervezők meghívják a verseny 2012. november 30-án zajló értékelésére Pozsonyba.
 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::