Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
A suli.sk portál hírei

Megnyílt a "selyés" karrierközpont  
Megnyílt a
RÉVKOMÁROM  |   Hétfőn délelőtt zajlott a Selye János Egyetem Hallgatói Karrier-, Szolgáltató-és Pályázatíró ("KaTa") Központjának ünnepélyes megnyitója, amelyen jelen volt Rudolf Chmel miniszterelnök-helyettes, valamint a Magyar Oktatási Államtitkárság és az ELTE több jeles képviselője.

A révkomáromi egyetem rektori hivatalában létesített központ elsődleges célja a frissdiplomások felkészítése a bel- és külföldi munkapiacon való eligazodásra. Munkatársai sokrétű tevékenységet terveznek. A Tiszti Pavilonbn lévő tantermekben ingyenes és kedvező árú előadásokra, képzésekre (akkreditált nyelvtanfolyamokra, ECDL-vizsgára való felkészítőkre, autós iskolába stb.) várják az érdeklődőket.

Úgy az egyetemi hallgatók, mint az öregdiákok szakmailag alaposan felkészült tanácsadóik segítségét kérhetik személyesen vagy intereneten. Rendszeres időközökben Urbán Péter karrier- , Koller Péter vállalkozási és pénzügyi, Katona Gábor hallgatói és munkajogi tanácsokat ad, Szabados Silvia mentálhigiénés, Süll Tamás pedig lelki tanácsadásra várja az igénylőket.

Az álláskeresés megkönnyítését időszerű munkapiaci információk biztosításával kívánják elérni. Emellett az egyetemisták és a főbérlők között teljesen ingyenes albérlet-közvetítést, továbbá pályázatírást is vállalnak.

A megnyitó ünnepség után Nagy Gabriella, a Komáromi Munka-, Szociális és Családügyi Hivatal igazgatónője nyújtott tájékoztatást a végzős hallgatók kötelességeiről, majd a dél-komáromi NOKIA és a pozsonyi SLOVNAFT képviselője szólt a karrierlehetőségekről.


Az új központtal kapcsolatos további információkkal a kata.selyeuni.sk e-mail címen és a 035-3260671-es telefonszámon szolgálnak.

 
 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::