Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Felhívások, versenyek, meghívók

KINCSKERESŐK VII.  
KINCSKERESŐK VII.
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége hetedik alkalommal hirdeti meg a Kincskeresők – helyi értékeket kutató diákok konferenciáját

Cél: a szlovákiai magyarság tájaihoz, településeihez és közösségeihez kapcsolódó, a téma iránt a pályázó személyes kötődését is nyilvánvalóvá tevő pályamunka készítése tetszés szerint választható témakörben (kultúrtörténet, helytörténet, néprajz, vallástörténet, művészet, irodalom, földrajz, természeti értékek, gazdaságtörténet, építészet vagy további tetszés szerint választható témakörökben).

A helyi értékek bemutatása 10 perces előadás keretében, számítógépes vetítés (pl. PowerPoint) és eredeti hang- és videofelvételek segítségével. (Az előadáshoz tárgyi emlékek bemutatása is kapcsolódhat.)

Célcsoport:
I. kategória: az alapiskolák 5–9. és a nyolcosztályos gimnáziumok 1–4. évfolyama
II. kategória: középiskolások

Feltételek: Jelentkezhetnek szlovákiai diákok, egyének vagy csapatok (maximum 2 fő!), bármely szabadon választott témával.
Nem feltétel a magyar iskola látogatása, de a pályamunkákat magyar nyelven kell elkészíteni és bemutatni!
A pályázó felkészítője lehet a tanára, szülője, nagyszülője, ismerőse vagy az adott témában jártas helytörténész, szakember.

A számítógépes feldolgozás (pl. PowerPoint) végén fel kell tüntetni a forrásanyagot (a szakirodalom pontos bibliográfiája, saját gyűjtésnél az adatközlő/k neve, szül. éve, lakcíme, ha a téma megkívánja, vallása, mestersége).
A pályázat sikerét segíti elő, ha a pályázó tanácsért fordul a közeli múzeumhoz, levéltárhoz vagy a környezetében élő helytörténészekhez.

Jelentkezés: Jelentkezni a kitöltött jelentkezési lapon lehet – letölthető az SZMPSZ honlapjáról: www.szmpsz.sk, – amelyhez csatolni kell a pályamunka 1-2 oldalas összefoglalását és a forrásanyagot.
Az országos konferencián iskolánként legfeljebb 3 csapat vehet részt. Nagy érdeklődés esetén a szervezők fenntartják a jogot, hogy a több csoportot indító iskolákból meghívásos alapon válasszák ki az országos konferencia résztvevőit.
Jelentkezési határidő: 2011. október 21.,
országos konferencia: 2011. november 8–9., Dunaszerdahely (részvételi díj: 2 €/fő).

A jelentkezési lapot (pontosan kitöltve) a munka 1-2 oldalas összefoglalójával együtt postán és elektronikus levélben kell eljuttatni a következő címekre:
Szanyi Mária, Revolučná štvrť 970/17, 92401 Galanta;
e-mail: szanyi.maria@gmail.com  
További információk: Szanyi Mária, 031 / 780 4864, 0911 451 024
 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::