Hírek: élet az oktatási intézmények falain belül  
 
 
Felhívások, versenyek, meghívók

TUDOK 2011 
TUDOK 2011
A Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége, a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma, a Magyar Köztársaság Nemzeti Erőforrás Minisztériuma Oktatási Államtitkársága, a Bethlen Gábor Alap, a Kutató Diákok Országos Szövetsége és Dunaszerdahely város támogatásával szervezi meg a

TUDOK 2011 szlovákiai országos konferenciáját, Dunaszerdahelyen a Vámbéry Ármin Alapiskolában.

A verseny Súťaž mladých prírodovedcov címen szerepel a Szlovák Köztársaság Oktatási Minisztériuma versenylistáján az elismert és támogatott versenyek között.

Helyszín: Dunaszerdahely, Vámbéry Ármin Alapiskola, Hviezdoslav u.2094/2.

Időpont:  2011. november 24 – 25.

A jelentkezés határideje és formája: minden régió TUDOK versenyére azonos, ezért az eddigi gyakorlatnak megfelelően a www.kutdiak.hu honlapon keresztül lehet jelentkezni (regisztrálni) a szlovákiai versenyre is. A jelentkezési határidő 2011 októberében lesz, a pontos időpontot a www.kutdiak.hu honlapon kell figyelni. Csak azok az alap- és középiskolás diákok szerepelhetnek, versenyezhetnek a konferencián, akik a fenti honlapon sikeresen regisztráltak és feltöltötték munkájuk rezüméjét.

A megszólított diákok köre: a Szlovákiában magyarul tanuló középiskolások, elsős egyetemisták, a magyar tanítási nyelvű alapiskolák nyolcadikos és kilencedikes, illetve a nyolcéves gimnáziumok ennek megfelelő évfolyamaiba járó diákok (egyénileg vagy maximum kétfős csoportban). A benevezők csak egy előadással versenyezhetnek.

Cél: a Szlovákiában magyarul tanuló diákok tehetségének kibontakoztatása a humán és természettudományokhoz kapcsolódó szakterületeken; segíteni szülőföldünk kulturális értékeinek, helyi hagyományainak, művészettörténeti, irodalmi és természettudományos múltunk felkutatását; a tudományos diákkörök működésének támogatása iskoláinkban, diákjaink bekapcsolása a nemzeti és nemzetközi tudományos diákköri konferenciák rendszerébe.

A verseny feltételei: saját kutatásra alapozott, szabadon választott témájú szakdolgozat készítése írásban, és bemutatása magyar nyelven (előadás 10 percben, 5 perces vitával), elektronikus adathordozók, fotók, hanganyag, poszter, térkép stb. segítségével, a zsűri és a nyilvánosság előtt. A beérkező nevezések (előadások témája) alapján szekciókat állítunk össze, ahol szakértő zsűri értékeli az elhangzott előadásokat. A zsűri által értékesnek minősített dolgozatok szerzői jutalomban részesülnek. Ugyanakkor a rangos zsűri által minősített legjobb pályamunkák továbbjutnak a Magyarországon megrendezendő döntőre, a Tudományos Diákkörök Országos Konferenciájára. A kutatás, pályamunka eredményeit tartalmazó - maximum 20 oldalas - dolgozatot 3 példányban szükséges eljuttatni 2011. november 11-ig a következő címre:
Vámbéry Ármin MTNy Alapiskola, 929 01 Dunajská Streda, Hviezdoslavova ul.2094/2, TUDOK 2011

Javasolt témakörök:

    Természettudomány    Társadalomtudomány
    Biológia    Irodalom
    Kémia    Történelem
    Fizika    Művészettörténet
    Egészségügy    Helytörténet
    Földrajz (természet-és társadalomföldrajz)    Néprajz
    Matematika    Építészet, műemlékvédelem
     Számítástechnika       Nyelvészet, nyelvjárások
     Környezetvédelem, környezeti kémia      Szociológia
    Természetvédelem, ökológia    Pedagógia
    Műszaki tudományok    Pszichológia

A témaválasztásban segíthet a http://kutdiak.hu honlapról letölthető mentorok listája, ahol a mentorok neve mellett a kutatási területeik is megtalálhatók.
A munkák elkészítéséhez hasznos tanácsok találhatók a www.kutdiak.hu honlapon a fontos információk, illetve a GYIK (gyakori kérdések) almenü alatt.
További információk: a www.kutdiak.hu  és a www.szmpsz.sk  honlapokon és
a szervező iskola címén: PaedDr.Masszi János, igazgató,  Vámbéry Ármin Alapiskola Dunaszerdahely, tel.: 031 552 53 85, e-mail: mj@vambery.eu

Érdekes tartalmú kutatást és további jó munkát kívánunk  minden bekapcsolódó diáknak és a munkák létrejöttét segítő pedagógusnak, mentornak.
                
A szervezők nevében  PaedDr.Masszi János
Dunaszerdahely, 2011.08.26.
 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Hírkereső
 Keresendő szó
 

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::