Melyik alapiskolába iratta gyermekét?  
Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Tornalja
 
Hírek

Beíratás a 2010/2011-es iskolai évre 
Beíratás a 2010/2011-es iskolai évreA Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskolában a 2010/2011-es tanévre szóló beíratási programunkat már 2009 októberében elindítottuk.

1. Októberben az iskola tanulói meglátogatták a helyi óvodák tanulóit. Ez alkalommal minden jövendő elsősnek elvitték iskolánk tájékoztatóját, mely betekintést nyújt iskolánk életébe, az itt folyó oktató-nevelő munkába. A tanulók kedves ajándékot készítettek az ovisoknak, és az iskola is küldött minden gyermeknek kisebb meglepetést.

2. Novemberben nyitott napot tartottunk az I. évfolyam osztályaiban, ahová nemcsak az első osztályos tanulóink szüleit hívtuk meg, de meghívóinkat elvittük az óvodákba is. Örömünkre szolgált, hogy több érdeklődő szülő elhozta iskolába készülő gyermekét, és érdeklődött az osztályokban alkalmazott módszerek, az ott látott tevékenységek felől.

3. Decemberben kézműves foglalkozásra hívtuk meg iskolánkba az óvodás gyermekeket. A foglalkozásokat pedagógusaink és nevelőnőink vezették, így a gyerekek ismerkedhettek jövendő osztályfőnökeikkel, nevelőikkel. A helyi konyha szakácsnői finom süteménnyel kedveskedtek kis vendégeinknek. Ezt követően az iskola épületében tettünk rövid sétát. A tornateremben végeztünk néhány bemelegítő gyakorlatot, majd bekukkantottunk a számítógépes terembe is, végül benéztünk egy-egy osztályba is. Az óvodások kis ajándékokkal a kezükben indultak vissza az óvodába.

4. A beíratás az I. évfolyamba a 2010/2011-es iskolai évre 2010.január 29-én és 30-án zajlott az alsó tagozat pedagógusai és nevelőnői közreműködésével. A beíratásra minden osztály tanulói kedves ajándékokat készítettek, melyekből kiállítást rendeztünk, és a beiratkozó gyerekek örömmel válogattak belőle. Minden gyermekkel szívélyesen elbeszélgettünk, figyelve természetesen a gyermek kommunikációs képességeit, esetleges beszédhibáit. Lapozgathattak a jelenleg használatos tankönyvekben . Minden gyermek rajzolt számunkra egy kedves rajzot, amely szintén tartalmaz utalásokat a gyermek iskolaérettségére. Apró süteménnyel, üdítővel, teával, a szülőket kávéval kínáltuk.

5. A beíratás ezen a napon nem zárult le, hanem folyamatosan zajlik február 15-ig, ill. minden évben vannak olyan szülők, akik csak a nyár folyamán vagy szeptemberben íratják be gyermeküket. Természetesen minden gyermeket szeretettel várunk.


2010. február 10-ig 73 tanulót írtunk be a 2010/2011-es tanévre.
 
Ha tetszett a cikk, ossza meg másokkal is!  Kazinczy Ferenc Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Tornalja

Mierová  65
982 01 Tornalja
Telefon: 047/552 23 96

Legújabb cikkek
Shakespeare nyomában - Színházi vetélkedő
2016-11-22 14:42 | admin
DOMESTOS verseny
2015-09-21 21:30 | K.Zs.
Közlekedési pálya
2015-09-21 20:21 | )K.Zs.

Hirdetés Állásbörze Partnerek
JMK media & productions, s.r.o. Szlovákiai Magyar Szülők Szövetsége
Szlovákiai Magyar Pedagógusok Szövetsége Pázmány Péter Alapítvány

 
 
 
  :: © 2010 REGIONIS polgári társulás, Minden jog fenntartva ::